אלצהיימר, דמנציה ולכל השכחנים, להלן תזונה ורכיבי תזונה לצמצום ו/או למניעת התופעה...
מחלת אלצהיימר - מחלה מתקדמת של מערכת העצבים המרכזית, נפוצה בקרב אנשים מבוגרים. אלצהיימר מתבטאת בניוון איטי לכדי המוות של תאי מערכת העצבים.
גורם הסיכון הידוע הוא עלייה בגיל, ורוב האנשים הסובלים מאלצהיימר הם לרוב מ- 65 ומעלה. ויש לציין גם כי אלצהיימר היא לא רק מחלה של הגיל המבוגר. עד 5% מהסובלים מאלצהיימר ישנה התחלתיות, המופיעה לעתים קרובות בגילאיי 40 - 50.
מחלת אלצהיימר ותזונה: גורמים "רעילים" למוח שלנו הם, מזונות מתועשים המכילים שומן טראנס!.
חומצות שומן טראנס או חומצות שומן מוקשות, אלו הן קבוצה של חומצות שומן בלתי רוויות, בעלות איזומרים טראנס.
ויש לומר כי חומצות שומן טראנס יכולות להיות חד בלתי רוויות, ו/או רב בלתי רוויות. חומצות שומן טראנס נוצרות באופן מלאכותי כמוצר לוואי של הידרוגנציה חלקית לשומן צמחי, שבמבנה המולקולרי בשומן משתנה, כך למעשה מעלים את הנקודה של ההתכה - מנוזל למוצק.
מחקרים שלאחר המוות בחולי אלצהיימר, מצאו בריקמת המוח - מערכת העצבים המרכזית, משקעים של שלוש מתכות, ולהלן הן:
1. אלומיניום.
2. ברזל.
3. נחושת.
יש לומר כי הראשונה - אלומיניום אינה חיונית בכלל לגופנו!!!. ושתי האחרות אכן נחוצות אך בכמויות נמוכות.
הברזל נחוץ לגופנו ובעיקר להמוגלובין, אשר לסייע לנו בהובלת חמצת - ולמניעת אנמיה.
הנחושת חיונית כמרכיב באנזימים העוזרים בנטרול רדיקלים חופשיים. היא חשובה גם ביצירת כדוריות דם אדומות ובמטבוליזם של ברזל. מרכיבים הפעילים במערכת החיסונית חייבים רמה מסוימת של נחושת לתפקודם התקין.
ויש לומר כי גופנו שזקוק למינרלים אלה בכמות נמוכה מאוד של מיליגרמים ליום.
וכנראה בכמויות גבוהות מאוד המצויים בתוספי תזונה, למשל במולטי ויטמין או במולטי מינרל, בבשרים ובעיקר באיברים פנימיים - כבד.
ואם אתן שואלים את עצמכם, מה הבעיה עם המתכות הנ"ל ? וז התשונה לפחות לדעתי היא מאוד פשוטה. המתכות בעיקר ברזל ונחושת (ואני לא מתייחש לאלומיניום היות וגופנו בכלל אינו זקוק לה!), הן מתכות אשר מבקלות יתרה וכך משמשות כמקדמות לפעילותם של רדיקלים חופשיים.
אחת התיאוריות הזקנה בטרם הזמן ומחלות הניוון השונות, הן פעילות יתרה של רדיקלים חופשיים.
ונחזור לסיפור שלנו - מחלת אלצהיימר, כאשר ישנה פעילות יתרה של רדיקלים חופשיים ישנן פגיעות יתר בתאי מערכת העצבים המרכזית, ויחד עימה העלייה בפעילות הפוטנציאלית של המחלה!.
כמובן שבכדי למנוע את פעילות העודפת של הרדיקלים החופשיים, כדי לאכול תזונה העשירה בפעילותם של אשר בעלת פעילות הבולמת ומצמצמת את פעילותם של הרדיקלים החופשיים. אך על כך ועוד אתם מוזמנים להגיע אליי לקליניקה... היות וישנו הצורך להכין את תוכנית הטיפול באופן אישי למטופל ובהתאם למרבלותיו האישיות!.
בכל אופן רפואה שלמה :-)
ד"ר יעקב עזרא (Ph.D) מומחה לרפואה נטורופטית. כתב הספרים: אבן הפינה בתחום פיתוח-הגוף. ספורטולוגיה-המדריך לספורטאי. סטרואידים-כל מה שרצית לדעת? ולא העזת לשאול!. לייעוץ בקליניקה: 0528567140